Kannabiksen kotikasvatus näyttää yleistyvän koko maassa.

 

 

Kotiviljelyn suosio on huomattu myös poliisissa. Viime vuonna kasveja takavarikoitiin 14 000, mikä on lähes tuplasti enemmän kuin vuotta aiemmin.

Helsingissä tutkittiin viime vuonna 88:aa huumerikosta, joissa tekotapana oli viljely. Komisario Ritva Elomaa huumepoliisista kertoo, että kotiviljely tulee poliisin tietoon yleensä huoltoyhtiöiden kautta. Myös järjestyspoliisi löytää kasveja kotihälytysten yhteydessä.

Paljolti viljely pysyy kuitenkin piilossa, koska poliisilla ei ole asiaa ihmisten koteihin ilman painavaa syytä. Keskusrikospoliisi arvioi, että noin tuhannessa suomalaiskodissa kasvatetaan kannabista. Yleensä kyse on enintään 20 kasvin viljelmistä.

 

 

Kannabispäihtynyt on usein erityisesti aluksi ulospäin suuntautunut, puhelias, aktiivinen ja hyväntuulinen. Hän voi vaikuttaa myös sisäänpäin kääntyneeltä, mutta ajatusten lento ja assosisointi on vilkasta. Kannabiksen vaikutuksen alaisena erilaisiin yksityiskohtiin kiinnitetään paljon huomiota ja aistikokemukset korostuvat. Päihtymys voi aiheuttaa erilaisia aistiharhoja ja illuusiota, jotka käyttäjä kuitenkin tunnistaa päihtymyksen aiheuttamiksi ja ohimeneviksi. Päihtymys kestää poltettaessa 3-4 tuntia ja syötäessä jonkin verran pidempään.

Kokemattomilla käyttäjillä tai suurina annoksina kannabis voi aiheuttaa ahdistus- ja paniikkikohtauksia, masentuneisuutta tai sekavuustiloja. Nämä menevät yleensä ohi päihtymyksen päättyessä. Suurina annoksina, erityisesti syötynä, voi seurauksena olla sekavuustila, joka lievenee muutamassa tunnissa päihtymyksen mentyä ohi. Päihtymykseen voi liittyä erityiseti vieraassa tai uhkaavassa ympäristössä myös ohimeneviä paniikkikohtauksia, masentuneisuutta tai ahdistuneisuutta.

Kannabiksen käytön ja psykoottisten sairauksien välinen yhteys on epäselvä ja kiistelty.

 

 

oma mielipiteeni kannabiksesta on myönteinen ,ja se pitäisi laillistaa Suomessa.